dilluns, 8 d’octubre del 2007

tasca a fer!

Preguntes curioses, ben elaborades, amb respecte i que agradin de preguntar, de respondre i de saber la resposta i compartir-la.

Aquesta és la tasca: anoteu i compartiu una llista d'aquestes preguntes curioses; per exemple ...

- teixits de roba, quins colors i quins materials eren els més comuns? quins t'han agradat dur?
- sorpreses que t'has endut a la vida?
- qui educava?
- com es mostrava l'afecte abans, de quina forma s'expressava diferent a ara?
- quines eren les estones de família i què fèieu?
- qui duia la casa, la organització, neteja... ? com es netejava?
- .....
Quines herbes van bé pel mal de coll? Quines olors recordeu de casa vostra quan éreu petits? Què feia la mare que li agradava tant? Què festejàveu i com? Quin any vàreu néixer i a on? Sabeu com anaven abans els parts, qui hi assistien? Qui posaven els noms? Quants noms tens? Els padrins qui eren i què feien? Els menjars de cada dia que recordeu? I els jocs, amb què us divertíeu? Teníeu temps per divertir-vos? Com era abans l’entorn, el paisatge, els vestits, les formes i els modals? Què és el primer què vas aprendre de memòria? Què recordes amb molta emoció de la teva infantesa i adolescència? Les cuines com eren abans, i quines eren les feines de casa? Les dones es reunien? Es portava mocador abans? Quan valia l’oli? Es podia anar a comprar amb facilitat roba, per exemple? (sempre fem referència del any que parlem). Els teus avis, com es deien, de què treballaven o a què dedicaven? Quins són els moments més bonics de la teva vida?

1 comentari:

Mireia =) ha dit...

Holaaa!!
El dimarts al final no hi puc anar, perque com que visc fora, m'hauria de quedar a menjar aqui a Manresa, i me mare no vol que m'hi quedi sola, i a mi em fa cosa. =(
Si es pugues fer alguna cosa per a poguer quedar els dijous, que és l'unic dia que em va bé, avisam sius plau.

que vagi bé!!
ADEUU!! =)